Elevii din mai multe școli timișorene au vizitat vârstnicii din două case de îngrijire

Parohia „Sfântul Arhidiacon Ștefan” – Calea Martirilor din Timișoara a organizat proiectul catehetic „Chipul lui Hristos – tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” prin care tinerii din parohie învață să prețuiască persoanele vârstnice.

Prin acest proiect, ne propunem să le arătăm persoanelor în vârstă faptul că sunt prețioși pentru comunitate și să îi încurajăm pe tinerii elevi participanți la proiect să prețuiască senectutea, se arată pe site-ul Mitropoliei Banatului.

Programul catehetic se derulează în parteneriat cu trei școli din Timișoara: Liceul de arte „Ion Vidu” Școala Gimnazială nr. 25 și Grădinița cu program prelungit nr. 12.

În cadrul proiectului, elevii claselor a 3-a B și a 4-a B de la Liceul „Ion Vidu” au vizitat Casa „Pius” pentru persoane vârstnice din localitatea Chișoda. Preotul Alin Cuza a susținut cateheza „Dreptul Simeon – bătrânul întinerit de îmbrățișarea Pruncul Iisus”, iar copiii au pregătit un moment artistic și au oferit daruri confecționate de ei rezidenților căminului.

De asemenea, elevii clasei a 7-a B de la Școala Gimnazială nr. 25 au organizat un târg de Paști în care au vândut produse tradiționale, iar banii strânși i-au donat rezidenților din Casa „Pius”. Copiii au pregătit un program artistic muzical cu cântări pascale iar Părintele Alin Cuza a susținut cateheza „Tânărul bogat se îmbogățește cu adevărat abia când Îl întâlnește pe Domnul Hristos”. Activitatea s-a încheiat cu un moment dedicat socializării dintre generații.

Ultima activitate din cadrul proiectului catehetic s-a derulat cu copiii de la Grădinița cu program prelungit nr. 12, care au mers în vizită la Casa „Fabian” pentru persoane vârstnice. Copiii au susținut un mic moment artistic, iar părintele care i-a însoțit le-a vorbit celor prezenți despre îndemnul „Lăsați copiii să vină la Mine”. Tinerii preșcolari le-au împărțit vârstnicilor coșulețe cu flori confecționate de ei, iar bunicii le-au dăruit dulciuri.

Activitățile s-au desfășurat timp de două săptămâni, la finalul lunii aprilie și începutul lunii mai.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente