Elevii de liceu se pot înscrie la un program de educaţie financiară: FinClub

100 de elevi (clasele X-XII) din toată țara au posibilitatea să participe la un program de educaţie financiară care se va desfăşura în perioada 1 septembrie 2020 – 1 iunie 2021.

Programul presupune crearea unui club de educație financiară a cărui activitate se va desfășura sub forma unor întâlniri online bilunare. Tematica întâlnirilor va acoperi subiecte care țin de cunoașterea și aprofundarea noțiunilor și conceptelor financiare.

În cadrul întâlnirilor vor participa invitați, lectori, profesori, traineri, reprezentanți ai piețelor financiare, reprezentanți ai diferitelor sectoare economice, persoane cu diferite specializări profesionale.

Programul a fost iniţiat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice și Asociația Română a Băncilor.

„Educația financiară ocupă un loc strategic pe agenda instituțiilor semnatare ale Acordului de Colaborare. Considerăm că sunt necesare acțiuni concertate pentru îmbunătățirea nivelului de educație financiară în rândul românilor printr-un efort coordonat la nivel național, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de îmbunătățire a bunăstării financiare. Acordul de Colaborare încheiat de cele patru instituții vizează realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF)”, anunţă organizatorii.

Înscrierile în FinClub pot fi făcute online, în intervalul 3 august 2020 – 24 august 2020. Formularul de înscriere și Regulamentul clubului pot fi găsite aici.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente