Elevii cu posibilităţi materiale reduse sunt susţinuţi de Biserică

La începutul acestui an școlar, parohiile din Arhiepiscopia Bucureștilor au oferit daruri în valoare de aproape jumătate de milion de lei unui număr de peste 8.500 de elevi provenind din familii sărace sau defavorizate, constând în rechizite și uniforme școlare, manuale, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Valoarea totală a darurilor oferite a fost de 486.682 lei. La acest proiect au contribuit 532 de parohii din Arhiepiscopia Bucureștilor (mun. București, jud. Ilfov și Prahova), beneficiari fiind 8.678 de elevi aflați în situații dificile din punct de vedere financiar și social, copii care se confruntă cu riscul abandonului școlar.

Acest proiect social este derulat în fiecare an de parohiile din Arhiepiscopia Bucureștilor, în luna septembrie, la începutul anului școlar, având ca obiectiv ajutorarea copiilor în nevoie, pentru a încuraja prezența acestora la școală.

Biserica Ortodoxă Română derulează constant astfel de programe pentru prevenirea abandonului școlar, dintre acestea cel mai cunoscut fiind proiectul Alege Școala!, inițiat în anul 2009 și implementat la nivel național în anul 2010, derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu World Vision Romania.

Detaliat, situația sprijinului financiar oferit este următoarea:

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Foto Credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente