Elevi premiați în cadrul programului Școala Altfel

În cadrul programului educativ „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 80 din București au fost primiți miercuri, 9 aprilie, în Biserica „Sfânta Fecioară Maria” cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Mucenic Teodor Stratilat” din Protoieria Sector 3 Capitală. 24 de elevi care au încheiat anul școlar trecut cu media generală 10 au fost premiați pentru rezultatele obținute la învățătură de părintele paroh Ioan Gheorghe Țeugea, informează Ziarul Lumina.

Premierea elevilor a avut loc în paraclisul de la demisolul bisericii, cu hramul „Sfântul Mucenic Teodor Stratilat”. „În biserica Parohiei „Sfânta Fecioară Maria”, peste 240 de copii de la Școala Generală Nr. 80 și de la grădinițele din împrejurimi au primit Sfânta Taină a Împărtășaniei în prima parte a zilei. În fiecare an, în timpul Postului Mare, încercăm să împletim educația cu viața duhovnicească în biserică. Am avut și un moment deosebit, invitând 24 de elevi eminenți ai Școlii Gimnaziale Nr. 80 de pe Calea Dudești, din vecinătatea bisericii, pentru a-i felicita pentru meritele deosebite obținute la învățătură, încheind anul școlar trecut cu media 10 la toate materiile. Acești elevi au fost prezenți în biserică și fiecare a primit câte un pachet cu cărți, iconițe și alte obiecte bisericești, două broșuri cu Sfânta Taină a Spovedaniei și Sfânta Taină a Împărtășaniei, dar și un premiu în bani. Acest lucru l-am făcut din inimă pentru inima celor tineri, care vor ști pe viitor să facă o legătură în viața de zi cu zi între școală și biserică”, ne-a declarat părintele Ioan Gheorghe Țeugea, parohul Bisericii „Sfânta Fecioară Maria” din București.

Evenimentul face parte din proiectul educațional „Școala, copiii și Biserica” încheiat între Școala Gimnazială Nr. 80 și Biserica „Sfânta Fecioară Maria” în cadrul programului național „Hristos împărtășit copiilor”. „Parteneriatul dintre școala noastră și biserica din apropiere s-a întocmit în urmă cu mai mulți ani și îl reînnoim de fiecare dată. Aflând de inițiativele părintelui paroh de a sprijini copiii cu posibilități materiale reduse și de a le oferi meditații chiar în biserică, ne-am gândit să-i premiem pe elevii care au ieșit în evidență cu niște rezultate deosebite la învățătură. Așa s-a născut acest proiect care include activități pe care părintele oricum le derula deja, însă ne-am orientat către copiii care s-au evidențiat și care sunt o bucurie pentru părinții lor și o mândrie pentru școala noastră. Este o răsplată a muncii și efortului lor, și noi, cadrele didactice, ne bucurăm când vedem copiii care se evidențiază frumos, prin rezultate școlare”, ne-a declarat Elena Dobre, profesor de religie la Școala Generală Nr. 80. După festivitatea de premiere, elevii au fost invitați în lăcașul cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, unde au vizitat șantierul de pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente