Elevi olimpici din toată țara participă la Școala de vacanță a Academiei Române

Elevi olimpici din 11 orașe ale țării sunt invitații Academiei Române în cadrul programului educațional „Școala de vacanță“, care se desfășoară în perioada 8-12 ianuarie 2020.

Elevii participă la lecții susținute de academicieni, profesori, oameni de știință români și vizitează laboratoare aparținând institutelor de cercetare ale Academiei Române și de pe platforma Măgurele. Programul educațional include de asemenea vizionarea de spectacole la Opera Națională și la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

În cadrul programului, elevii au fost invitații postului Radio România Actualități.


„Școala de vacanță a Academiei Române”, program inițiat de Acad. Ioan Dumitrache, face parte dintr-un proiect educațional mai amplu, ce are în vedere crearea și dezvoltarea unei relații profesionale de durată între elevii performanți din toată țara și membri ai Academiei Române, informează instituția printr-un comunicat remis Basilica.ro.

Elevii provin de la Colegiul Național „Barbu Știrbeiׅ” și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești, Colegiul Național „Decebal” din Deva, Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Foto credit: Radio România Actualități / Alexandru Dolea

Comentarii Facebook


Știri recente