Elevi în vizită la Reședința Mitropolitană din Timișoara

De 1 iunie, elevi de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au vizitat Centrul eparhial din Timișoara, a precizat Părintele Marius Mircia.

Elevii coordonați de învățătoarea Adina Roșu Hrelescu au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan și de părinții consilieri eparhiali. Ei au vizitat paraclisul mitropolitan, cu hramul „Învierea Domnului”,  unde cei mici au descoperit o biserică foarte frumoasă, iar pr. Zaharia Pereș, consilier eparhial le-a vorbit despre istoricul acestei biserici și s-au rugat împreună, rostind rugăciunea Tatăl nostru.

Copiii au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan iconițe cu chipul Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, apoi le-a adresat un cuvânt duhovnicesc, în care a vorbit despre importanța cinstirii sfinților în viața credincioșilor și a accentuat faptul că, primele școli au fost înființate de biserică pe lângă mănăstiri și de aici existența școlilor confesionale în spațiul nostru românesc. De asemenea, elevii s-au jucat în parcul din incinta centrului eparhial bucurându-se și de atenția maicilor de aici, care le-au oferit elevilor o mică gustare.

Comentarii Facebook


Știri recente