Elevi din județul Mureș au desfășurat o acțiune de ecologizare în colaborare cu Arhiepiscopia Alba Iuliei

Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei și tinerii voluntari de la Școala Gimnazială „Al.I. Cuzaˮ din Târgu-Mureș și de la Școala Gimnazială Petelea au desfășurat luni o amplă acțiune de ecologizare a spațiilor publice din localitățile lor.

Activitatea a reunit peste 90 de elevi și cadre didactice, care au colectat deșeurile din spațiile publice de promenadă și de recreere, din jurul blocurilor și caselor și de pe străzile principale din cartierul Unirii al municipiului Târgu-Mureș, precum și de pe raza localității Petelea.

Elevii au strâns zeci de saci menajeri plini cu gunoaie. Acțiunea lor a urmărit responsabilizarea oamenilor cu privire la menținerea unui mediu înconjurător sigur și curat, cu privire la protejarea naturii, la respectarea și aprecierea acesteia ca fiind darul lui Dumnezeu pentru această viață pământească.

Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei și tinerii voluntari de la două școli din județul Mureș au desfășurat luni, 26 septembrie 2022, o amplă acțiune de ecologizare a spațiilor publice din localitățile lor. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Totodată, trebuie să înțelegem cu toții că noi suntem responsabili de viitorul acestei planete și de dezvoltarea durabilă, care înseamnă satisfacerea nevoilor prezentului fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi, au transmis organizatorii și participanții.

„Trebuie să conștientizăm că, fără un comportament civic și moral adecvat, nivelul calității vieții noastre va înregistra scăderi tot mai mari, care inevitabil își vor pune amprenta asupra sănătății trupești și sufletești”, au mai transmis aceștia.

Acțiunea a avut loc sub coordonarea directorilor celor două unități de învățământ, prof. Ioana Maria Bucur (Școala Gimnazială „Al. I. Cuzaˮ Târgu-Mureș), respectiv prof. Carmen Nicoară (Școala Gimnazială Petelea), a prof. Camelia Turcu și a părintelui Silviu Jimborean, Inspector de tineret pentru județul Mureș. La activitate au colaborat și cadre didactice care predau la cele două școli.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente