Egipt | 140 tineri în vizită la Patriarhul Alexandriei

Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, Patriarhul Alexandriei şi al Întregii Africi, s-a întâlnit în 2 februarie 2017 cu un grup format din aproximativ 140 elevi, însoţiţi de profesorii lor. Evenimentul a avut loc la sediul Patriarhiei, informează site-ul oficial al Bisericii Alexandriei.

Tinerii creştini egipteni au călătorit din Cairo pentru a-şi transmite dorinţele cu prilejul Sărbătorii Întâmpinării Domnului, dar şi a intrării în Noul An 2017.

Vizibil emoţionat, Preafericirea Sa le-a vorbit elevilor despre tezaurul spiritual al cunoaşterii. Mai departe, Primatul Bisericii Alexandriei a descris suferinţele copiilor din Africa şi dificultăţile cu care se confruntă. Biserica pe care o conduce depune eforturi pentru educaţia lor, pe tot continentul african, a subliniat ierarhul.

Îndreptându-se asupra profesorilor, el le-a mulţumit pentru educaţia creştină oferită tinerilor, dar şi pentru vizita în Patriarhia Alexandriei, fondată de Sfântul Apostol Marcu.

Elevii şi-au arătat recunoştinţă faţă de Patriarhul Teodor pentru primirea călduroasă prin intonarea unor imne bisericeşti şi cântece creştine.

La final, copiii au primit daruri din partea liderului duhovnicesc al Bisericii Alexandriei.

Comentarii Facebook


Știri recente