Efectul tratamentului medical va fi altul, dacă cel în suferință merge și la un duhovnic, spune PS Antonie

Preasfințitul Părinte Antonie a oficiat duminică Sfânta Liturghie la biserica Acoperământul Maicii Domnului din orașul Dondușeni, din nordul Basarabiei. Ierarhul a vorbit despre rolul părintelui duhovnic în vindecarea suferințelor trupești.

„Pentru a-i vindeca trupul slăbănogului, Iisus îi vindecă mai întâi sufletul, îi iartă păcatele”, a spus părintele episcop. „Abia după însănătoșirea trupului, Iisus îi zice slăbănogului: «Scoală-te, ia-ți patul și mergi la casa ta»”. Este, aici, o legătură între boală și păcat”, a continuat el.

„Evanghelia de astăzi ne arată că suferința trupească poate fi consecința păcatelor noastre. De aceea se recomandă ca bolnavii pe lângă medic, să cerceteze și un duhovnic. Efectul tratamentului medical chimic va fi altul, dacă cel în suferință ar merge și la un părinte duhovnic”, a mai spus Episcopul de Bălți.

Pe de altă parte, a adăugat el, „din Evanghelie mai vedem că nu tot timpul boala este consecința păcatului, cum este cazul orbului din naștere”.

Preasfințitul Părinte Antonie a fost întronizat Episcop de Bălți în 2018. Episcopia de Bălți, continuatoare a Episcopiei Hotinului, este o eparhie a Bisericii Ortodoxe Române, sufragană a Mitropoliei Basarabiei.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente