Efectele „Lunii pentru viață”: Aparatură de 10.000 de euro pentru Maternitatea din Bacău

Pe parcursul lunii martie, 34 de parohii din Protopopiatul Bacău, s-au mobilizat pentru a face o donație importantă Secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgențe Bacău: un oximetru cerebral-somatic Masimo, cu 5 componente.

Colecta a fost organizată în contextul „Lunii pentru viață”, în cadrul proiectului eparhial intitulat „Pentru mămici și pentru cei mici”.

Aparatul, în valoare de 10.000 de euro, folosește o tehnologie inovatoare și reprezintă o metodă nouă, fundamentală de achiziționare, procesare și raportare cu acuratețe ridicată a saturației oxigenului și a ratei pulsului, în mod particular în condiții dificile. Acesta integrează tehnologii non-invazive, de obicei găsite pe mai multe dispozitive separate, într-un singur monitor de funcții vitale cuprinzător și puternic.

Managerul Spitalului Județean Bacău a subliniat că acest aparat reprezintă „o șansă la viață pentru cei mai încercați dintre nou-născuții care vin pe lume”.

Donația a fost oferită maternității de Arhiepiscopul Ioachim în cadrul unui eveniment organizat luni în biblioteca Spitalului Județean. A fost rostită o rugăciune, după care ierarhul le-a spus medicilor cât de importantă este misiunea lor, numindu-i „mâinile prelungite ale lui Dumnezeu în lumea aceasta”.

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău are nivel de competență grad III, deservind și Județul Vrancea. Anual, acolo se nasc peste 3500 de copii.

Citește și Gest frumos la finalul Lunii pentru viață: Ajutoare pentru mamele defavorizate de la maternitatea din Bacău

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente