Educaţia tinerilor în atenţia clericilor Cercului Pastoral Snagov

La parohia Nașterea Maicii Domnului din localitatea Ciolpani a avut loc marți, 11 octombrie 2016, întâlnirea preoților din cadrul cercului pastoral Snagov (Protoieria Ilfov Nord). Şedinţa a fost prezidată de pr. Cristian Burcea, Protoiereul Protopopiatului Ilfov Nord. În deschiderea lucrărilor a fost oficiată, începând cu ora 16:30, slujba Acatistului Sfintei Cuvioasei  Paraschiva.

În continuare, Pr. Șerban Sorin de la Parohia Vlădiceasca a susținut referatul cu titlul Educația religioasă la școlari până în clasa a VIII, iar  Pr. Antonescu Cristian de la Parohia Ghermănești a vorbit celor prezenți despre rolul Sfintelor Taine în pastorația tinerilor, susținând referatul Sfânta Taină a Spovedaniei și Sfânta Taină a Împărtășaniei- mijloace de pastorație a tinerilor din zilele noastre.

La finalul întâlnirii, Pr. Protopop Cristian Burcea a evidențiat frumusețea acestei seri duhovnicești în care atât clericii, cât și credincioșii, au reușit, în urma referatelor susținute, să înțeleagă problemele cu care se confruntă tinerii în zilele noastre:

 Educației religioasă este fundamentală în dezvoltarea tinerilor și presupune responsabilitate din partea profesorilor de religie, a preoților, dar și a părinților. Trebuie să investim și să ne implicăm în educația tinerilor și astfel numai așa acești tineri vor fi mădulare  vii și lucrătoare ale Bisericii lui Hristos

 

Biserica sprijină educaţia tinerilor – Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente