Educația religioasă a tinerilor prin lectură, la Câmpulung Muscel

Educația religioasă a tinerilor prin lectură. Este tema simpozionului de la Seminarul Teologic din Câmpulung Muscel.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, prin Biroul de Cateheză și Seminarul Teologic Ortodox Iustin Patriarhul din municipiul Câmpulung Muscel, au organizat marți, 15 martie 2016, evenimentul, în contextul serbării anului 2016 ca An omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, subliniază reprezentanții Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei.

Pe 20 martie în fiecare an se serbează ziua tuturor povestitorilor și a poveștilor

Cuvântul de deschidere la acest simpozion a fost susținut de părintele Dan Obrocea, consilier eparhial pe probleme de învățământ și inspector al biroului de catehizare. Acesta a vorbit tinerilor despre bucuria lecturii. A urmat corul elevilor seminarului cu un buchet de cântări psaltice în cinstea Maicii Domnului și a sfinților argeșeni. Elevul Eduard Ștefan Maria a prezentat apoi un referat despre Lectura tinerilor astăzi – între obișnuință și indiferență. La evenimentul cultural a fost și o comunicare despre Oralitatea stilului la Ion Neculce, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu și Arhiereul Calinic Argeșeanul.

Toată vremea-și are vreme – volum memorialistic al Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic

Părintele profesor Daniel Oprescu a făcut apoi o prezentare a operei Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și a prezentat aparițiile editoriale. La finalul simpozionului au fost lecturate, de elevi, pasaje din cele patru volume memorialistice: Toată vremea-și are vreme. Înaltpreasfinția Sa a dăruit bibliotecii Seminarului Iustin Patriarhul din Câmpulung Muscel, treizeci de cărți din ultimele ultimele sale volume publicate.

Comentarii Facebook


Știri recente