Educația ortodoxă a tineretului – tema conferinței preoţilor din Episcopia Sălajului

La Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău s-a desfăşurat, marți, 24 mai 2016, conferința pastoral-misionară semestrială de primăvară a preoților din Episcopia Sălajului. Potrivit articolului 140 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, conferințele pastoral-misionare se desfășoară de două ori pe an, tematica acestor conferințe fiind unitară în întreaga Patriarhie.

Conferința s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, și a fost susținută de către Părintele Vasile Pop de la Parohia Chechiș, Protopopiatul Jibou. Tema abordată a fost: „Educația ortodoxă a tineretului”. Prezentarea a fost structurată pe mai multe subcapitole:

  • Tinerețea, o vârstă a crizei și a idealurilor, într-o societate a crizei și parcă fără idealuri;
  • Educația religioasă a tinerilor, rolul Familiei, Bisericii și Școlii;
  • Tinerii și creștinismul sau Ce spune Scriptura despre tineri;
  • Ce spun Sfinții Părinți despre tineri și Rolul familiei, Bisericii și Școlii în educația religioasă a tinerilor.

După susținerea conferinței au avut loc intervenții ale preoților cu privire la această temă. În acest cadru s-a ținut și un moment de reculegere în amintirea părintelui Viorel Iancău, fost preot la Parohia Derșida, trecut în această noapte la Domnul.

În continuare, Preasfințitul Părinte Petroniu a adresat un cuvânt de mulțumire pentru întreaga activitate desfăşurată de Părintele protopop Ștefan Lucaciu, la încheierea a 12 ani de coordonare a Protopopiatului Zalău. Totodată, Preasfinția Sa a hirotesit cu această ocazie pe noul protopop al Zalăului, Părintele Cătălin Lucaci.

Din punct de vedere administrativ, Episcopia Sălajului are în structura sa trei protopopiate, 207 parohii și opt așezăminte monahale în care slujesc un număr de 240 de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente