“Educația ortodoxă a tineretului” în atenţia preoţilor din Episcopia Sălajului

La Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău a avut loc marți, 24 mai 2016, conferința pastoral-misionară semestrială de primăvară a preoților din Episcopia Sălajului, informează Radio Renaşterea.

Conferința s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, și a fost susținută de părintele Vasile Pop, de la parohia Chechiș, Protopopiatul Jibou.Tema tratată a fost în acord cu tematica „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti, la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016)”, fiind intitulată: „Educația ortodoxă a tineretului”.

Prezentarea a fost structurată pe mai multe subcapitole, după cum urmează:

Tinerețea, o vârstă a crizei și a idealurilor, într-o societate a crizei și parcă fără idealuri;

Educația religioasă a tinerilor, rolul Familiei, Bisericii și Școlii;

Tinerii și creștinismul sau ce spune Scriptura despre tineri;

Ce spun Sfinții Părinți despre tineri și Rolul familiei, Bisericii și Școlii în educația religioasă a tinerilor.

După susținerea conferinței au avut loc intervenții ale preoților cu privire la această temă.

La final s-a ținut și un moment de reculegere în amintirea părintelui Viorel Iancău, fost preot la Parohia Derșida, trecut la Domnul în noaptea de 24 spre 24 mai 2016.

Potrivit articolului 140 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, conferințele pastoral-misionare se desfășoară de două ori pe an, tematica fiind unitară în întreaga Patriarhie.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente