Educația este un proces sfânt și sfințitor – Arhiepiscopul Pimen la Școala „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava

„Educația este un proces greu, un proces sfânt și sfințitor și nimic din ceea ce este bine nu putem face fără ajutorul lui Dumnezeu”, a spus Arhiepiscopul Pimen luni la sfințirea Școlii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Întrucât știu că nimic din ceea ce este bine nu se poate face fără Dumnezeu, părinții preferă ca fiii lor să frecventeze o școală care se află și sub povățuirea Bisericii, a explicat Înaltpreasfinția Sa.

Ierarhul a amintit că instituția se află și sub coordonarea Ministerului Educației și respectă programa analitică și didactică reglementată.

La evenimentul din 24 septembrie 2018 au participat, pe lângă corpul didactic al instituției: oficialități locale și județene, membri ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava, părinți și copii.

Școala „Sf. Ioan cel Nou”

Sediul noii școli primare se află în apropierea Grădiniței „Sf. Ioan cel Nou”. Lucrările la noul sediu au început în 2006 și se află încă în derulare.

Complexul educațional este prevăzut și pentru viitoarele clase V-VIII și cuprinde mai multe corpuri de clădire cu parter și două etaje.

În prezent este finalizat corpul A, cu sălile de clasă. Urmează să fie definitivate și celelalte corpuri în care se vor afla: sala de sport, sala de conferințe, biblioteca, sala de mese, bucătăria și alte spații anexe.

În prezent, Școala „Sf. Ioan cel Nou” lucrează cu 60 elevi: două clase pregătitoare, o clasă I și două grupe pregătitoare de grădiniță.

Învățământul se desfășoară dimineața și continuă după-amiaza cu un program de after school.

Șccoala „Sf Ioan cel Nou de la Suceava” are ca scop accentuarea legăturii dintre Școală și Biserică în perspectiva obținerii unor rezultate educaționale optime.

Foto: capturi video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente