Educaţia creştină a tinerilor în atenţia preoţilor din Protopopiatul Ploieşti Nord

Preoţii arondaţi cercului pastoral-misionar nr. 3 din cadrul Protoieriei Ploieşti Nord s-au întrunit miercuri, 22 iunie 2016, în şedinţă de lucru, informează pr. Iftimi Ionuţ-Dragoş din cadrul Protoieriei. Evenimentul a avut loc în biserica cu hramul  Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Parohia Gura Văii, localitatea Valea Călugărească.

Şedinţa de lucru a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii, prilejuită de cinstirea Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti, slujbă la care au participat numeroşi elevi de la şcoala generală din localitate.

În deschidere lucrărilor a luat cuvântul părintele protoiereu Adrian Matei de la Protoieria Ploieşti Nord care a subliniat rolul desăvârşit al educaţiei spirituale în edificarea socio-morală a tinerilor de astăzi.

Referatul prezentat în cadrul acestei sesiuni de lucrări a fost alcătuit şi susţinut de părinte Dumitru Dorian, preot paroh la parohia Gura Văii, şi a avut ca temă Rolul Familiei, Bisericii şi Şcolii în educaţia tinerilor creştini. În cadrul referatului a fost evidenţiat rolul deosebit de important pe care Familia şi Biserica îl au în creşterea şi educarea tinerilor, şi susţinerea acestora în faţa provocărilor actuale ale unei societăţi din ce în ce mai secularizată.

Întrunirea a avut ca temă Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente