Editura Trinitas va participa la Targul National de Carte si Revista Religioasa

Editura Trinitas a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei va participa la a VII-a editie a Targului National de Carte si Revista Religioasa, de la Sibiu, targ care va debuta maine, 19 octombrie 2006. Evenimentul este organizat in perioada 19-22 octombrie de catre Asociatia Scriptus din Sibiu, sub inaltul patronaj al Patriarhiei Romane si cu sprijinul Mitropoliei Ardealului. Anul acesta si-au anuntat participarea aproximativ 30 de edituri si redactii de carte si revista religioasa. Mai multe detalii despre aceasta editie ne-a oferit presedintele Asociatiei Scriptus, Lucian Coca: ‘In perioada 19-22 octombrie va avea loc la Sibiu cea de-a VII-a editie a Targului National de Carte si Revista Religioasa, manifestare organizata de Asociatia Scriptus din Sibiu sub inaltul patronaj al Patriarhiei Romane, cu sprijinul Mitropoliei Ardealului si al Bibliotecii Astra din Sibiu. La aceasta editie vor participa peste 30 de edituri si redactii de carte si revista religioasa din intreaga tara. Incepand cu aceasta editie ne-am propus, in contextul acceptarii Romaniei in marea familie europeana si a desemnarii Sibiului ca si capitala culturala europeana in 2007, targul de carte de la Sibiu sa fie deschis tuturor confesiunilor religioase, devenind astfel o manifestare ecumenica. Dintre editurile care vor participa as dori sa amintesc Editura Institutului Biblic si de Misiune a Bisericii Ortodoxe Romane din Bucuresti, Editura Trinitas din Iasi, Editura Scriptum din Oradea, Editura Egumenita din Galati, Editura Renasterea din Cluj Napoca, Editura Deisis din Sibiu, precum si multe altele’.

In cadrul targului vor avea loc si lansari de carte, conferinte si un concert de muzica religioasa, dupa cum ne-a marturisit presedintele Asociatiei Scriptus, Lucian Coca: ‘In programul manifestarilor amintesc lansarea cartii ‘Intoarcerea la Hristos’, de Ion Ianolide, care va avea loc joi, 19 octombrie, la ora 17.00, iar la ora 18.30 va avea loc o conferinta cu parintele Teofil Paraian de la Manastirea Brancoveanu Sambata de Sus. De asemenea, pe parcursul celor patru zile a targului vor mai avea loc lansari de carti, concert coral sustinut de corul mixt al Facultatii de Teologie ‘Andrei Saguna’, precum si un concert de pricesne. Merita mentionat lansarea vomului ‘Lumina mintii prin credinta. Cum sa reusesti la examene’, o carte scrisa de un tanar, adresata tinerilor, carte care are un foarte mare impact asupra acestora’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…