Editura Cuvântul Vieții | Sfântul Vasile cel Mare despre rugăciune – primul volum al seriei Florilegii Vasiliene

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut cartea Sfântul Vasile cel Mare despre rugăciune, primul volum al seriei Florilegii Vasiliene.

După încheierea colecției intitulate Florilegii Hrisostomice, care a cuprins cinci volume cu texte selectate din scrierile Sfântului Ioan Hrisostom, Editura Cuvântul Vieții inițiază o nouă colecție, dedicată operelor Sfântului Vasile cel Mare.

Textele selectate din scrierile marelui ierarh capadocian sunt însoțite de comentarii și o prefață semnate de autorul antologiei tematice, Părintele Adrian Agachi, informează Sectorul Sectorul Cultural și Comunicații Media al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În Nota editorială publicată în deschiderea acestui volum, se precizează că ‘în ceea ce privește subiectul cărții de față, trebuie remarcată, în primul rând, valoarea substanțială atât pentru rugăciunea personală, cât și pentru rugăciunea liturgică (în comun), a textelor Sfântului Vasile cel Mare’.

Astfel, atât privitor la canonul personal al fiecăruia (a se vedea pasajele despre rugăciunea de dimineață și cea de seară sau textele despre cele șapte sfinte laude), cât și referitor la slujbele liturgice (a se vedea secțiunile dedicate rugăciunii în comun, pentru Biserică, pentru aproapele), Sfântul Vasile cel Mare prezintă, ca o sinteză, întregul program al rugăciunii neîncetate pe care trebuie să îl împlinească fiecare creștin.

Lucrarea poate fi achiziționată de la magazinele Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…