Editura Basilica: Mihai Eminescu – patriot român și om universal

Volumul „Mihai Eminescu – patriot român și om universal” apărut recent la Editura Basilica pune la dispoziția cititorilor o serie de cuvinte și studii referitoare la relația marelui poet cu patria și cu Biserica.

„Luceafărul poeziei românești, cum l-a numit pentru prima dată Patriarhul Miron Cristea, Mihai Eminescu a fost și rămâne un mare creator de sinteze perene, care i-au permis să fie în același timp un mare patriot român și un om universal. În această calitate, el este mereu actual ca pildă de urmat pentru fiecare generație”, spunea Părintele Patriarh într-un mesaj adresat la 125 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului național.

De asemenea, Mihai Eminescu, împreună cu Ioan Slavici, a fost printre primii intelectuali români care au lansat și susținut ideea construirii unei catedrale naționale, ca semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu după Războiul de Independență din anii 1877-1878, amintește Patriarhul în același text care introduce lucrarea de față.

Volumul cuprinde texte ale Patriarhului Daniel și ale unor ierarhi români, ale Părintelui Constantin Galeriu, dar și ale altor personalități precum: Gheorghe Lungu, Pr. Gheorghe Cunescu, Ioan Nicola, Augustin Z.N. Pop ș. a.


Cartea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Poți răsfoi volumul aici.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente