Editura Basilica: „Ce dezvăluie icoanele Bisericii?” – un bunic îi vorbește nepoatei sale despre icoanele Praznicelor Împărătești

O nouă apariție editorială pentru copii prezintă icoanele Praznicelor Împărătești explicate de un bunic nepoatei sale, Maria. Volumul cu ilustrații realizate de Ani-Eliza Busuioc și intitulat „Ce dezvăluie icoanele Bisericii? – Praznicele Împărătești” a apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

„Am considerat că dialogul dintre cele două personaje, Maria, o fetiță de seama celei pe care am întâlnit-o în biserică, și bunicul ei va avea un impact formativ mai mare decât folosirea unui stil exclusiv descriptiv și va permite reliefarea relației de iubire dintre cei doi”, a explicat Alina-Victoria Paraschiv în introducerea cărții.

Volumul este structurat conform anului bisericesc și prezintă copiilor „limbajul propriu al icoanelor, legătura lor cu textele Sfintei Scripturi și ale Tradiției Bisericii, înrâurirea prezenței lor în viața curentă a creștinilor, până la felul în care ne închinăm”.

Lucrarea, care face parte din colecția „Chipuri ale sfințeniei”, va fi urmată de o alta dedicată sărbătorilor sfinților.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente