Editura Basilica | A apărut volumul „Mitropolitul Primat Ghenadie Petrescu”

Lucrarea „Mitropolitul Primat Ghenadie Petrescu Ctitor înnoitor al Mănăstirii Căldărușani” a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Volumul prezintă cele mai importante inițiative și realizări ale Mitropolitului Ghenadie, în timpul în care a fost stareț la Mănăstirea Căldărușani (1905-1908).

De asemenea, lucrarea aduce la lumină pinacoteca Mănăstirii Căldărușani, care conține obiecte de artă și de cult ce au aparținut Mitropolitului Ghenadie, dar și documente de arhivă.

Autorul cărții, părintele Florin Șerbănescu, motivează apariția acestei lucrări în anul centenar al Marii Uniri, prin faptul că „în data de 31 august, Biserica Orodoxă Română comemorează 100 de ani de la trecerea la Domnul a mitropolitului primat Ghenadie Petrescu, una dintre cele mai luminoase figuri între ierarhii români de la sfârșitul secolului al XIX-lea”.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Comentarii Facebook


Știri recente