Editura Basilica: 100 de momente importante din istoria edificării Catedralei Naționale

Volumul „100 de lumini din timpul edificării Catedralei Naționale” a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Lucrarea prezintă cititorilor proiectul Catedralei Mântuirii Neamului de la apariția ideii de Catedrală Națională, în 1878, și până în 2018, cu câteva zile înainte de sfințirea ei.

Fiecare din cele 100 momente prezentate cronologic este însoțit de fotografii și imagini reprezentative, iar textul volumului este redactat în trei limbi: română, engleză și greacă.

În prefața cărții, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel scrie că „în anul 2018, marele deziderat al românilor de pretutindeni de-a avea o Catedrală Națională în capitala țării, București, a devenit realitate cu ajutorul Sfintei Treimi”.

„Putem spune că noua Catedrală Națională sau Catedrala Mântuirii Neamului, este un edificiu-simbol al recunoștinței poporului român pentru jertfa eroilor români și simbol al unității spirituale a poporului român”, menționează Preafericirea Sa în Cuvântul înainte al volumului.

Volumul prezintă contribuția istorică a mai multor personalități de renume național precum: Mitropolitul Iosif Naniescu, regele Carol I, Patriarhul Miron Cristea, Ioan Slavici, Ionel I. C. Brătianu, Patriarhul Teoctist și Preafericutul Părinte Patriarh Daniel.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente