Ediția a XI-a a Campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”

Creșterea numărului de accidente, a intervențiilor chirurgicale și a tratamentelor care necesită transfuzii de sânge este doar unul dintre motivele pentru care Patriarhia Română, prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a lansat campania Donează sânge, salvează o viaţă!. Săptămâna trecută aceasta a ajuns la a XI-a ediție și a început cu două acțiuni de amploare: una națională, care s-a derulat toată săptămâna, în toate punctele de lucru ale Jandarmeriei Române, şi alta care s-a desfășurat la Școala de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina, județul Prahova, informează TRINITAS TV.

În România, statisticile referitoare la stocurile de sânge sunt îngrijorătoare. Și asta pentru că numai 60% din materialul sanguin necesar este acoperit, în condițiile în care, la această oră, nu există un substituent pentru sânge.

În România sunt 44 centre de transfuzie sanguină, dintre care trei în Bucureşti. Cei care donează, pe lângă faptul că dau o şansă la viaţă celor aflați în situații medicale critice, beneficiază de câteva avantaje: o zi liberă de la serviciu și 7 tichete valorice în baza cărora îşi pot cumpăra alimente, decontarea cheltuielilor de transport, pentru cei care locuiesc în afara localităţilor unde se află centrele de donare de sânge, dar şi analize medicale gratuite.

Comentarii Facebook


Știri recente