Ediția 45 a Campaniei de „Prevenție și Educație pentru Sănătate” s-a desfăşurat în localitatea Apostolache

Peste 300 de elevi din localitatea Apostolache au participat la ediţia cu numărul 45 a Campaniei de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate, derulata de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Un medic stomatolog şi un psiholog le-au prezentat copiilor noţiuni despre cum să-şi îngrijească sănătatea şi cum să se comporte în societate.

‘A fost o atmosferă foarte plăcută şi copiii au fost foarte deschişi, foarte înţelegători, se vede că au o relaţie bună cu profesorii şi cu educatorii. Copiilor le-am vorbit despre hărţuire, despre violenţă, despre fenomenul de bullying’, a susținut psihoterapeutul Cristina Enescu.

La rândul său, Claudia Budună, medic specialist Stomatologie Generală, a spus că le-a prezentat elevilor ‘despre mijloacele auxiliare periajului’ şi i-a îndrumat să meargă ‘la medicul stomatolog de două ori pe an’, deoarece ‘medicul stomatolog va descoperi eventuale căriuţe de care ei nu ştiu’.

Preotul paroh Enescu Adrian, de la Parohia Apostolache, a mulţumit voluntarilor pentru că ‘îşi sacrifică timpul pentru a face mult bine în jurul lor’ şi a apreciat că activitatea lor este ‘o continuare a liturghiei’.

‘Ne-am bucurat să constatăm că aceşti copii cunoşteau toate noţiunile de igienă, ceea ce denotă faptul că profesorii se îngrijesc de educaţia acestora. De la o ediţie la alta primim noi solicitări, fapt care arată utilitatea acestei campanii atât  în mediul rural, dar şi în oraşe, unde, de asemenea, oamenii se confruntă cu tot felul de probleme de sănătate’, a conchis Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului CMN.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…