Edineţ: A fost așezată piatra de temelie pentru o biserică ocrotită de Sfântul Ştefan cel Mare

În municipiul Edineț, Republica Moldova, a fost așezată marți piatra de temelie pentru o biserică ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, şi Sfântul Domnitor Ştefan Cel Mare.

Piatra de temelie a fost sfințită de Preasfințitul Părinte Antonie, împreună cu Episcopul Ignatie al Hușilor, care a fost invitat la eveniment de Episcopul de Bălți.

În cele patru laturi ale viitoarei biserici au fost aşezate pietre aduse de la Mănăstirea Putna. În locul unde a fost înfiptă crucea a fost turnată ţărână de la Mănăstirea Putna, iar în undelemnul sfinţit a fost adăugat ulei de la candela care arde la mormântul Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare.

Hrisovul de sfinţire a fost citit de PS Antonie. Ierarhul a subliniat că în actul așezat la temelia noii biserici a fost trecută și mențiunea specială a ctitorului, care a donat terenul: „Această biserică va aparţine canonic numai Patriarhiei Române, indiferent de contextul istoric ce va urma, slujirea se va face în Limba română, iar toţi slujitorii rânduiţi, să fie preoţi români, care vor sluji permanent pentru Unitatea Neamului Românesc”.

La eveniment au participat clerici din Episcopia de Bălți, credincioși, printre care Excelenţa Sa Petrişor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălţi, şi Domnul Constantin Cojocaru, Primarul Municipiului Edineţ.

Episcopul Antonie i-a mulțumit Episcopului Ignatie pentru participarea la acest eveniment unic al Episcopiei de Bălți.

Foto credit: Episcopia de Bălți


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente