Ed. Basilica: Broșura Satul românesc, creator și păstrător de artă creștină populară

Broșura Satul românesc, creator și păstrător de artă creștină populară a apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Lucrarea conține două cuvântări ale Preafericitului Părinte Patriarh Daniel despre „Satul românesc” și despre „Rostul icoanelor în Ortodoxie”.

Prima alocuțiune a fost rostită în cadrul sesiunii de deschidere a Conferinței Naționale „Unitate dogmatică și specific național în pictura bisericească” din data de 10 iunie 2019.

Satul românesc, afirmă Preafericirea Sa „este spațiul în care s-au format și păstrat de-a lungul timpului, cele mai multe dintre valorile noastre spirituale, culturale și identitare, transmise până la noi”.

A doua cuvântare aparține sesiunii de deschidere a vernisajului expoziției de icoane „Anastasis” din data de 9 mai 2019.

„Icoana are ca scop chemarea la rugăciune, la întâlnirea cu Hristos și cu sfinții Lui. De aceea și în casele credincioșilor ortodocși, în partea de răsărit, se află icoane, iar în fața icoanelor, se roagă familia, care este biserica de acasă”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…