Ed. Basilica a publicat o culegere de studii despre Pr. Dumitru Stăniloae, „teologul iubirii dumnezeiești”

Volumul „Părintele Dumitru Stăniloae, teologul iubirii dumnezeiești” este semnat de Preotul Profesor Ștefan Buchiu și a apărut recent la Editura Basilica.

Cartea tratează mai multe teme din teologia Părintelui Stăniloae, precum „Relația dintre cuvânt și taină” sau „Rolul și limitele rațiunii în cunoașterea apofatică”.

„Gândul reunirii într-un volum a studiilor și articolelor de teologie scrise în ultimele trei decenii și consacrate cercetării operei dogmatice a celui mai ilustru și reprezentativ teolog român, Părintele Dumitru Stăniloae, a revenit constant în preocupările mele recente, deoarece în elaborarea unor referate sau comunicări pentru diferite conferințe, cele mai realiste și actuale răspunsuri teologice le-am descoperit în bogata, profunda și nuanțata sa gândire teologică”, motivează autorul în prefața cărții.

Volumul cuprinde 20 de studii și articole despre teologia Părintelui Dumitru Stăniloae și se deschide cu un articol semnat de Părintele Profesor Ștefan Buchiu, scris la un an după trecerea la viața veșnică a teologului român.

Cartea este dedicată Părintelui Dumitru Stăniloae și întregii sale opere.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Sursă foto: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente