E nevoie de un sat să crești un copil: Formare pentru preoții care lucrează cu tinerii din Protoieria Bacău

Protoieria Bacău a organizat luni și marți un program de formare la care au participat 40 de preoți care lucrează cu copiii la cele 20 de Centre Catehetice pentru copii și Centre pentru Tineri din protopopiat.

Formarea s-a intitulat „Educație non-formală pentru dezvoltarea comunității” și a beneficiat de vizita Părintelui Arhiepiscop Ioachim. Ierarhul a vorbit despre nevoia stringentă a preoților de a implica activ tinerii și copiii în viața comunităților parohiale.

Sloganul cursului a fost: „E nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil – poate chiar satul meu” și a avut ca scop oferirea de instrumente pentru ca preoții să construiască o relație vie cu tinerii și copiii din comunitățile parohiale.

Participanții au studiat caracteristicile noilor generații de copii și tineri, au învățat cum se dezvoltă creierul adolescentului și au descoperit metode de educație nonformală care contribuie la integrarea tinerilor în viața comunității.

Formarea s-a desfășurat la Așezământul Social „Sfânta Teodora de la Sihla” al parohiei Tamași.

Formatori au fost dr. Oana Moșoiu, lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, și dr. Alina Mirică, preoteasă și formator în programul de formare a profesorilor pentru predarea disciplinei opționale „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate”.

Protoieria Bacău va organiza pe viitor și sesiuni de prezentare de jocuri educative pe care responsabilii din parohii le pot folosi în activitățile lor cu tinerii.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente