Ședința Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi

La Chicago a avut loc luni, 30 ianuarie 2012, ședința Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, sub conducerea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, după cum a precizat părintele Daniel Adrian Ene, Secretar Eparhial. Ședința a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii arhierești în Catedrala Arhiepiscopală cu ocazia cinstirii Sfinților Trei Ierarhi.

Lucrările au început cu analiza activităților pastoral-misionare care au avut loc în ultima perioadă înparohiile și misiunile Arhiepiscopiei. În urma discuțiilor s-a hotărât ca toate misiunile Arhiepiscopiei să prezinte un raport detaliatde activitate până la 1 iunie 2012, raport care va fi analizat în ședinta Consiliului Eparhial care va preceda Congresul Arhiepiscopiei din această vară.

Dintre celelalte hotărâri amintim:

– inventarierea patrimoniului bisericesc. În acest sens, Consiliul Eparhial va cere Consiliilor Parohiale ca până la data de 1 aprilie 2012 să se actualizeze registrul cu inventarul mobil și imobil al parohiilor și să fie prezentat Centrului Eparhial împreună cu celelalte raporte prevăzute de Statutul Arhiepiscopiei celor două Americi, ca și obligatorii.

– a fost analizat raportul financiar pe anul 2011 al Sfintei Arhiepiscopii, precum și proiectul de buget pentru 2012.

– anul 2012 a fost proclamat de către Biserica Ortodoxă Română ca ‘Anul Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”, iar Consiliul Eparhial, prin Comisia de educație pentru adulți, a pregătit în acest sens un program de cateheze, simpozioane, conferințe și broșuri pe această tematică.

– s-au analizat și aprobat rapoartele comitetelor și departamentelor eparhiale: departamentul de publicații și cel privind educația.

– o temă de interes a fost discuția cu privire la dialogul cu Episcopia Ortodoxă Română din America. A fost subliniată dorința unui răspuns concret cu privire la evoluția acestui dialog în perioada următoare.

– s-au hotărât datele Congresului Arhiepiscopiei noastre de anul acesta de la Catedrala ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din Montreal, QC în zilele de 28 iunie – 1 iulie 2012, respectiv:

• 28 iunie – ședința Consiliului Eparhial, a Reuniunii Doamnelor și a organizației tinerilor, urmate de întâlnirea preoților cu IPS Nicolae și PS Ioan Casian.

• 29 iunie – Sfânta Liturghie, urmată de prima sesiune a Congresului.

• 30 iunie – a doua sesiune a Congresului.

• 1 iulie – Sfânta Liturghie, urmată de masa festivă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…