Ședința Comitetului pentru Planificare Canonică Regională a Adunării Episcopilor la Chicago

Comitetul pentru Planificare Canonică Regională a avut o întâlnire față către față, vineri, 27 ianuarie 2012, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din Chicago, IL, gazdă fiind Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Nicolae, președintele Comitetului.

Alți membrii ai Comitetului prezenți au fost IPS Arhiepiscop Iustinian, Reprezentanța Patriarhiei Moscovei în SUA, IPS Mitropolit Jonah, Biserica Ortodoxă din America, PS Demetrios de Mokissos, reprezentându-l pe IPS Mitropolit Iakovos al Mitropoliei Grecești de Chicago. Consultanți ai Comitetului prezenți la această ședință de o zi au fost: Pr. Nicholas Apostola, Pr. Joseph Abud, Jerry Dimitriou, Demetrios Moschos, Steve Radokovich, Alexei Krindatch și Protodiacon Peter Danilchick. Deasemeni invitați la ședință au fost Pr. Mark Arey și ieromonah Savvaty, translator pentru IPS Iustinian.

Comitetul a revăzut și a recomandat schimbări la documentul Termeni de referință pentru Planificarea Canonică Regională, a revăzut prezentarea extinsă statistică și demografică privind prezența ortodocșilor în SUA a dlui Alexei Krindatch, a discutat alte probleme de ordin eclesial și organizatoric. Au fost formate 3 subcomitete, fiecare sub conducerea unui ierarh și cuprinzând 2 sau 3 consultanți privind următoarele probleme: 1) prezentarea unei viziuni globale și principii pentru o unitate administrativă a Bisericii; 2) identificarea problemelor canonice și liturgice actuale cu impact asupra împreunei slujiri în Biserică; 3) prezentarea diferitelor structuri eclesiale și de conducere ale diferitelor jurisdicții ortodoxe din SUA. Aceste probleme vor fi abordate în cooperare cu alte Comitete ale Adunării Episcopilor, respectiv Comitetul pentru Probleme Canonice, cel pentru Problemele Clericilor, cel Liturgic, etc. Rezultate inițiale ale acestei lucrări vor fi prezentate la ședința Comitetului de la începutul lunii aprilie.

Comitetul pentru Planificare Canonică Regională este unul din cele 13 Comitete stabilite de Adunarea Episcopilor Canonici Ortodocși din Nordul și Centrul Americii pentru a pregăti un plan pentru viitoarea organizare canonică a ortodocșilor de pe continentul american.

Comentarii Facebook


Știri recente