După10 ani: Revedere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu

Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu, promoția 2002-2006, s-au reîntâlnit joi, 6 octombrie 2016, la 10 ani de la absolvirea cursurilor de licență. Teologii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Festivitatea a debutat cu oficierea Sfântei Liturghii în capela facultății de teologie. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți din care au făcut parte cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Sibiu, dar și o parte din teologii care s-au reîntâlnit la 10 de ani de la absolvire. După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Parastasului pentru cadrele didactice trecute la Domnul, dar și pentru cei doi colegi, Vasile Mihoc și Costel Istrate.

În prezența Mitropolitului Ardealului, a fost oficiată o slujbă de Te-Deum. Cu această ocazie, absolvenții i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite în cei zece ani și s-au rugat  pentru buna desfășurare a activităților pastorale.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe tinerii teologi să continue misiunea începută în parohiile încredințate și să intensifice activitățile social-filantropice și cele în rândul tinerilor.

Ne bucurăm împreună de prima întâlnire a dumneavoastră după absolvirea cursurilor de licență. Este semnificativă și pentru mine pentru că sunteți prima promoție de absolvenți de la venirea mea ca Mitropolit al Ardealului. De aceea, vă întâmpin cu binecuvântarea și prețuirea noastră, a spus ierarhul.

Întâlnirea a continuat cu un curs festiv în Aula Mitropolit Ioan Mețianu, unde absolvenții au avut posibilitatea să asculte mesajele profesorilor prezenți și să își prezinte activitatea și realizările pe plan profesional și familial.

Comentarii Facebook


Știri recente