După Sibiu, și preoții din Mureș renunță la alocări de fonduri în favoarea spitalelor: 250.000 lei

Preoții din Mureș au cerut Consilului Județean să redirecționeze suma de 250.000 lei, alocată cultului ortodox pentru anul 2020, către spitalele care îngrijesc pacienți infectați cu Covid-19.

Anunțul vine la o săptămână de la gestul preoților sibieni care au renunțat la 1.500.000 lei pentru spitalul lor județean.

Astfel, urmare a cererii preoților din protoieriile Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni, Consiliul Județean Mureș a dirijat suma către spitale, în vederea susținerii luptei împotriva epidemiei de coronavirus.

Tot în sprijinul bolnavilor de coronavirus, clericii din Protopopiatul Reghin, prin efortul lor, al familiilor acestora și al enoriașilor, s-au reunit într-un gest de solidaritate, donând suma de 62.000 lei pentru compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă al Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a aprobat inițiativele clericilor. Mai mult, ierarhul a oferit un spațiu de cazare al la Mănăstirii „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Alba.

Toate aceste activități din Arhiepiscopia Alba Iulia fac parte din programul eparhial „Solidaritate pentru Viață”.


Fii solidar și tu. Ajută cu bucurie!


Sursă foto: The Job Network

Comentarii Facebook


Știri recente