„După moartea trupului, sufletul trăiește și își amintește de toate faptele săvârșite în timpul vieții pe pământ”, spune PS Ambrozie

În Duminica a 22-a după Rusalii, PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Vadu Lat din Protopopiatul Bolintin. Cuvântul rostit credincioşilor a fost concentrat pe tema vieţii dincolo de moarte, potrivit site-ului oficial Eparhiei.

Evanghelia citită astăzi este plină de învățături duhovnicești care ne arată adevăruri fundamentale pentru credința și viața noastră. În primul rând ne arată că după moartea trupului, sufletul trăiește și își amintește de toate faptele săvârșite în timpul vieții pe pământ. În pericopa evanghelică citită avem mărturia clară a Mântuitorului Iisus Hristos privind existența și viața sufletului după despărțirea sa de trup, a spus Chiriarhul Giurgiului.

După Sfânta Liturghie, Episcopul a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fiul părintelui Dincă Iulian, preot paroh la Parohia Vadu Lat din comuna Bucșani, județul Giurgiu.

Cu această ocazie, PS Ambrozie a prezentat semnificația și simbolismul Tainei Botezului: alipire de Trupul tainic al lui Hristos, care este Biserica, dar și începutul unui proces foarte complex ce se prelungește în săvârșirea celorlalte două taine de inițiere, Mirungerea și Euharistia, și care este deschis spre creștere pe tot parcursul vieții.

La final, toți cei prezenți au avut posibilitatea de a se închina la fragmente din sfintele moaște ale Sf. Mare Mucenic Gheorghe și ale Sf. Ecaterina, aduse de la Mănăstirea Sf. Gheorghe din Giurgiu.

Foto Credit: episcopiagiurgiului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente