După doi ani de pauză, au reînceput cursurile universității de vară dedicate preoților și preoteselor din Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei organizează în perioada 3 – 8 iulie cea de a șaptea ediție a Universității de Vară „Sfântul Maxim Mărturisitorul și Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Apenini Bolognesi. Lucrările au debutat printr-o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan.

Proiectul, organizat de Centrul de Studii Teologice „Sfântul Dionisie Exiguul” al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, are ca scop formarea continuă a preoților și preoteselor din eparhie.

În prima zi de comunicări științifice, Preasfințitul Părinte Siluan a prezentat lucrarea intitulată „Pentru o etică a vieții (bios) cu perspectiva vieții (zoe) veșnice”.

În cadrul sesiunilor au mai prezentat lucrări și Pr. Arhid. Sorin Adrian Mihalache, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Pr. Octavian Schintee, membru al Centrului de Studii Teologice „Sfântul Dionisie Exiguul, Pr. Ștefan Iloaie, de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, și Pr. Sebastian Moldovan, de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

„Au fost abordate teme precum aportul deosebit al influențelor în viața omului contemporan și importanța gestionării eficiente a acestora, poziția Bisericii Ortodoxe Române în cazul anumitor probleme de bioetică, dar și răspunsul acesteia, de-a lungul istoriei, în cazuri de pandemii sau calamități naturale”, au transmis reprezentanții Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Centrul de Studii Teologice „Sfântul Dionisie Exiguul” organizează periodic sesiuni de comunicări științifice destinate formării duhovnicești ale clericilor și credincioșilor din Episcopia Italiei.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente