„După datini, colindăm”: Concert de colinde cu scop caritabil

Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) organizează a şasea ediție a concertului de colinde cu scop caritabil intitulat După datini, colindăm. Evenimentul va avea loc miercuri, 14 decembrie 2016, de la ora 18:00 și se va desfășura în incinta Bibliotecii Naţionale a României. Intrarea va fi liberă.

Concertul va fi susținut de trei coruri recunoscute la nivel internațional, atât prin concursurile de specialitate la care au participat, cât și prin mulțimea de premii obținute:

  • Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române – Protopsalt Arhid. Mihail Bucă;
  • Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române – Dirijor Pr. Lect. Dr. Stelian Ionașcu;
  • Corul de copii şi tineret Symbol al Patriarhiei Române – Dirijor Diac. Prof. Jean Lupu, Dirijor principal Lect. Univ. Dr. Luminiţa Guțanu

Potrivit lui Mihai Paraschiv, Președintele ASTO, concertul are o tradiție îndelugată, primul eveniment având loc în anul 2011.

Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi organizează acest concert începând cu anul 2011, la final de an, în perioada postului Naşterii Domnului. Suma obţinută cu această ocazie a fost folosită de către asociaţia noastră pentru a oferi diverse bunuri (alimente, jucării, haine) unor asociaţii social-filantropice care au ca scop ajutorarea femeilor şi copiilor proveniţi din medii defavorizate, dar şi pentru a ajuta persoane cu probleme medicale, a declarat Mihai Paraschiv.

Spectatorii vor putea dona banii, folosind urnele mobile aflate în sala concertului. Suma strânsă va fi transformată în bunuri, ce vor fi apoi direcționate către Centrul de zi pentru copii Sfânta Muceniță Sofia.

De asemenea, în cadrul evenimentului va prezentat și cazul lui David, în vârstă de 4 ani, care are nevoie de o proteză pentru a putea merge din nou (proteza costă aproximativ 3000 de lei – caz medical prezentat de Asociației P.A.V.E.L.).

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…