După 20 de ani un ierarh ortodox vizitează comunitatea din Molișet (jud. Bistriţa-Năsăud)

În duminica a 6-a după Rusalii, a lăsatului de sec pentru Postul Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Săşajului, a vizitat comunitatea ortodoxă din satul Molișet, jud. Bistriţa Năsăud. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a binecuvântat lucrările de renovare realizate la biserica din sat și la casa parohială.

Părintele Doru Zinveliu, protoiereul protopopiatului Beclean, a relatat pentru Radio Renașterea că la evenimentul de la Molișet au luat parte în jur de o mie de oameni din zona Țibleșului, dar și mulți preoți. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon, viitorul preot ce va sluji în parohia Chețiu. ÎPS Andrei a oferit la finalul slujbei diplome de aleasă cinstire primarului comunei, consiliului parohial și altor binefăcători care s-au îngrijit în toți acești ani de înfrumusețarea casei Domnului. A fost răsplătit pentru munca realizată în cei șapte ani de pastorație și preotul din Molișet, Cristian Țermure, care a fost ridicat la rangul de iconom.

Biserica din satul Molișet, de la poalele Țibleșului, a fost sfințită în anul 1997, iar în ultima vreme au fost făcute ample lucrări de renovare la lăcașul de cult.

Foto: Arhivă

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente