„Dumnezeu vindecă întotdeauna întâi sufletul”, a spus IPS Irineu

Reflectând asupra textului evanghelic duminical – Vindecarea slăbănogului din Capernaum – IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a subliniat faptul că „Dumnezeu vindecă întotdeauna întâi sufletul, iar această vindecare se transmite apoi şi trupului”.

„De îndată ce slăbănogul a crezut cu toată tăria că Mântuitorul este Dumnezeu vindecător şi iertător de păcate, sufletul eliberat de povara păcatelor sale a devenit purtător de Dumnezeu. Cuvântul Domnului a intrat în urechile slăbănogului şi toate organele trupului său au devenit lucrătoare”, a continuat Înaltpreasfinția Sa.

Părintele Mitropolit a slujit în Duminica a doua din Postul Sfintelor Paști în Mănăstirea „Toţi Sfinţii”, paraclis mitropolitan, situată în incinta Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei.

Ierarhul a explicat că „prin această minune Mântuitorul a dorit să combată credinţa fariseilor şi a cărturarilor, care considerau că este numai un învăţător”.

„Domnul ne arată prin minunea de astăzi că este mai presus decât un proroc ce săvârşeşte fapte minunate. El este Dumnezeu adevărat, care iartă păcatele oamenilor. Vedem astfel cum puterea dumnezeiască se transmite prin binecuvântarea Mântuitorului Hristos şi intră în trupul celui slăbănogit de boală, nu înainte însă de a-i vindeca sufletul prin iertarea păcatelor”.

Biserica din lemn cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor“, a mănăstirii din curtea Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, a fost strămutată în anul 1976 din satul Tăpăşeşti, comuna Comăneşti, judeţul Gorj, în timpul arhipăstoririi la Craiova a vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist. Construcţia bisericii este localizată între anii 1780 – 1785 şi este ctitorie a monahului Daniil, vieţuitor al Mănăstirii Tismana, originar din localitatea Tălpăşeşti.

Mai multe informații și fotografii puteți afla accesând site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente