Dumnezeu pătrunde în viețile noastre cu delicatețea iubirii Sale milostive – IPS Nifon    

Credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie oficiată duminică în Catedrala din Târgovişte au avut posibilitatea de a asculta predica rostită de IPS Nifon care a explicat cum pătrunde Dumnezeu în vieţile oamenilor.    

Părintele Mitropolit a vorbit despre dimensiunea soteriologică și eshatologică a Sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, ce prefigurează intrarea în Ierusalimul ceresc, evidenţiind că „Dumnezeu pătrunde în viețile noastre cu delicatețea iubirii Sale milostive”.

În Duminica Floriilor, ierarhul a accentuat „smerenia pe care Mântuitorul a manifestat-o când a pășit în Sfânta Cetate, ceea ce ne îndeamnă pe toți la a-L urma în toate momentele vieții, manifestând solidaritate și bunătate unii față de alții”.

La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat ramuri de salcie și de măslin ce au fost oferite credincioșilor la finalul sfintei slujbe, în amintirea ramurilor cu care locuitorii Ierusalimului L-au întâmpinat pe Mântuitorul Hristos, precum și ca semn de speranță, încredere și bucurie în lucrarea mântuitoare a lui Dumnezeu.

Devenită o tradiţie, o parte dintre aceste ramuri au fost trimise românilor stabiliţi în Spania, ca semn de apreciere și comuniune cu cei rămași în țară.

Foto Credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Comentarii Facebook


Știri recente