Dumnezeu ne cheamă la Biserică pentru că ea este anticamera Împărăţiei Cerurilor, transmite Mitropolitul Olteniei

IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a slujit duminică în biserica Parohiei Valea Stanciului din judeţul Dolj care a fost resfinţită înainte de oficierea Sfintei Liturghii. Credincioşii prezenţi au meditat la cuvântul ierarhului care le-a transmis că Dumnezeu doreşte să venim la Biserică, întrucât ea este anticamera Împărăţiei Cerurilor, informează site-ul oficial al Eparhiei.     

Momentul resfinţirii lăcaşului de cult a reprezentat o încununare a trei ani de eforturi depuse de toţii membrii comunităţii respective care l-au susţinut pe Părintele paroh Cornel Tică în restaurarea şi înfrumuseţarea lăcaşului de cult.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit s-a adresat credincioşilor care au luat parte la eveniment şi le-a vorbit despre importanţa Bisericii pentru mântuirea neamului omenesc.

Pentru a ajunge în comuniune cu El, Dumnezeu ne cheamă la Biserică pentru că Biserica este anticamera Împărăţiei cereşti, locul unde ne pregătim pentru viaţa veşnică.

În omilia rostită, IPS Irineu a mai explicat că din iubire faţă de noi, oamenii, Dumnezeu ne oferă posibilitatea de a alege. Dumnezeu nu ne obligă să venim la Biserică. El, deşi este stăpânul întregii creaţii, aşteaptă la uşa sufletului nostru ca să-I deschidem, respectându-ne astfel libertatea pe care tot El ne-a dăruit-o.


Biserica Sfinţii Arhangheli din localitatea doljeană Valea Stanciului a fost ridicată din zid între anii 1792-1793.

De-a lungul anilor a suferit mai multe reparaţii şi renovări, ultimele fiind executate în anul 1911, când i s-a refăcut complet acoperişul, în 1943, când i s-au adăugat alte zidiri precum: turla, cancelaria, tindă şi pardoseală din scândură şi în 1957, când s-au refăcut tencuielile interioare şi exterioare şi pictura, biserica fiind resfinţită la 4 mai 1958 de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Firmilian al Olteniei.

Actualele lucrări de restaurare au demarat în anul 2014 şi au vizat atât interiorul cât şi exteriorul sfântului locaş. Ele au fost realizate cu sprijinul enoriaşilor şi al Consiliului local al Primăriei Valea Stanciului.

Comentarii Facebook


Știri recente