Dumnezeu este Cel care desăvârșește lucrul mâinilor noastre – Arhiepiscopul Pimen

În omilia duminicală, rostită la parohia Poiana Ştampei, Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a evidențiat credincioșilor prezenți că „Dumnezeu este Cel care desăvârșește lucrul mâinilor noastre”.

Ierarhul a subliniat că „trebuie să ne îngrijim de pâinea cea de toate zilele, ori cât de puțină ar fi, iar dacă ne mai trebuie ceva, Dumnezeu plinește”.

Omilia a fost prilejuită de târnosirea demisolului viitoarei biserici din comuna Poiana Ștampei și de Sfânta Liturghie.

În cadrul predicii din data de 22 iulie, ierarhul a explicat celor prezenți înțelesurile pericopei evanghelice a minunii înmulțirii celor cinci pâini și doi pești.

„Dumnezeu a rânduit oamenilor ca pâinea cea de toate zilele să și-o agonisească prin sudoarea frunții, prin muncă cu multă osteneală, ca urmare a neascultării poruncii lui Dumnezeu dată strămoșilor noștri”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Arhiepiscopul Sucevei a evidențiat că „Dumnezeu ne dă tot ce ne trebuie, dar noi trebuie să contribuim cu ascultarea poruncii Sale și cu ceea ce stă în puterea voinței noastre”.

Ierarhul a oferit ca exemplu pe Sfântul Apostol Pavel, care a spus: „cine nu vrea să muncească, acela să nu mănânce” și că „pâinea ce de toate zilele sfântul și-a agonisit-o nu de la alții, ci prin osteneala mâinilor sale”.

Din soborul slujitor au făcut parte preoți din parohiile învecinate, dar și părintele prof. Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Pe lângă credincioșii din comuna Poiana Ștampei, dar și din localitățile învecinate, la slujbă au participat oficialități locale și județene.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente