Dumnezeu este bun și dăruiește. Să mulțumim și să împărțim cu alții – Episcopul vicar Timotei Prahoveanul

„Sfântul Antonie”-Titan

Referitor la Pilda bogatului cărui i-a rodit țarina, Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a subliniat duminică două aspecte esențiale: trebuie să mulțumim și să împărțim cu alții darurile primite de la Dumnezeu.

„Dumnezeu este bun și dăruiește tuturor roade bogate. Toți cei care muncesc, toți cei care-i cer lui Dumnezeu primesc astfel de roade. Întrebarea noastră: Găsim timp să îi mulțumim lui Dumnezeu, ne aducem aminte de El sau ne gândim permanent numai la noi? Ne raportăm vreodată la Dumnezeu și recunoaștem că aceste daruri vin de la El?”, a întrebat retoric ierarhul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a slujit duminică, 18 noiembrie 2018, în Biserica bucureșteană „Sfântul Antonie”-Titan.

PS Timotei Prahoveanul în Biserica „Sf. Antonie”-Titan. Foto: Luigi Ivanciu / ZL

În omilia duminicală adresată bucureștenilor, Preasfinția Sa a explicat că pe lângă mulțumirea adusă lui Dumnezeu avem o datorie și față de semeni:

„Atunci când avem mai mult decât alții, când ogoarele noastre au rodit, când ceea ce lucrăm noi ne aduce rod bogat trebuie să împărțim cu alții, cu cei care au mai puțin decât noi și mai ales cu săracii”.

Sfântul Ioan Gură de Aur spune atât de frumos că Dumnezeu se ascunde în săracii de la ușa bisericii. El se ascunde în toți săracii, iar dacă facem un bine nu-l facem unui om obișnuit, ci lui Dumnezeu, pentru că El a spus: Dacă unui dintre cei mici ai mei ați făcut, Mie de fapt mi-ați făcut” (Matei 25:40).

Tot printr-o referință, biblică Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a argumentat și de ce nu trebuie să considerăm nimic din ceea ce avem ca fiind numai al nostru: „Noi n-am adus nimic în lume, tot așa cum nici nu putem să scoatem ceva din ea afară” (I Timotei 6:7).

„Acesta este adevărul spre care va trebui să medităm mai ales în această duminică”, a conchis Episcopul vicar.

Hramul Bisericii „Sfântul Antonie”-Titan

Slujirea Episcopului vicar Timotei Prahoveanul a reprezentat o serbare cu anticipație a unuia dintre hramurile Bisericii „Sf. Nicolae” – Titan. Biserica de lemn din cartierul Titan a fost așezat din anul 2008 și sub ocrotirea Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, cinstit în ziua de 23 noiembrie.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au adus cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, adus de la Biserica „Înălțarea Domnului” din cartierul Drumul Taberei.

Racla cu un  fragment din moaștele Sf. Antonie de la Iezerul Vâlcii. Foto: Luigi Ivanciu / ZL

Parohia a fost înființată în anul 1996, iar piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost pusă un an mai târziu.

Foto credit: Luigi Ivanciu / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente