Dumnezeu dorește nu doar vindecarea, ci și mântuirea noastră: Episcopul Sofronie

În Duminica celor 10 leproşi, Episcopul Sofronie al Oradiei a slujit la Parohia Oradea-Centrală, Biserica cu Lună, unde a explicat ce ne, respectiv, îşi doreşte Dumnezeu de la noi.

În episcopul biblic relatat (Luca 17:12-19), nu regăsim doar dimensiunea orizontală, care ne descoperă starea de boală a lumii și a omului, a spus ierarhul, „ci se arată în chip minunat dimensiunea verticală a ajutorului lui Dumnezeu, Cel ce răspunde suferinței umane”.

„În mod tainic ei se vindecă pe drumul spre preoți, așa cum ne vindecă și pe noi, de răutățile și de neputințele noastre, pe drumul vieții”.

„Dumnezeu dorește nu doar vindecarea noastră, ci și mântuirea noastră. Cel care se întoarce, samarineanul recunoscător, nu doar că este vindecat, ci este și mântuit: Ridică-te și du-te, credința ta te-a mântuit!”, a subliniat Episcopul Sofronie. 

Ierarhul a făcut referire la cuvintele Părintele Teofil Părăian, care, la rândul său, îl cita pe Episcopul François de Sales: Lucrul pe care îl faci în viața ta, așa să îl faci ca și cum ar fi ultimul lucru din viața ta și singurul prin care te poți mântui.

„Eu cred că dacă am căuta să împlinim în viața noastră puținele cuvinte tocmai rostite, lumea noastră ar arăta altfel. Noi am arăta altfel. Viața noastră s-ar schimba și suferința pământului ar fi mult mai puțină”, a mărturisit Preasfinţitul Părinte Sofronie.

Foto credit: arhivă Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…