„Dumnezeu are oameni aleşi în toate locurile” – PS Timotei Prahoveanul la Capela IGJR de Ziua Jandarmeriei Române

„Dumnezeu are oameni aleşi în toate locurile”, a spus Episcopul vicar Timotei Prahoveanul la Capela Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR) de Ziua Jandarmeriei Române.

„Este frumos să vezi că unul dintre jandarmi aprinde lumânările, altul bate toaca şi pregăteşte cele necesare pentru slujbă şi chiar unii dintre ei prezenţi adeseori la slujbele care se săvârşesc aici ştiu să cânte şi au învăţat multe dintre rugăciuni”, a mai subliniat Preasfinţia Sa.

În contextul aniversării a 169 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a sfinţit piatra de temelie pentru noua clopotniţă a lăcaşului de cult din incinta IGJR.

Alături de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, a fost prezent la eveniment şi Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal.

În cuvântul rostit la acest eveniment important pentru Jandarmeria Română, Episcopul Timotei Prahoveanul a prezentat importanţa existenţei unui spaţiu liturgic în apropierea acestei instituţii.

„Pe acest loc va fi înălţată o clopotniţă care va completa Biserica de alături şi care reprezintă dragostea celor care ostenesc aici la Jandarmerie faţă de Mântuitorul Hristos şi faţă de toţi sfinţii”.

„Momentul acesta de rugăciune este foarte important, întrucât Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-am primit. Din toate aceste momente pe care conducerea Jandarmeriei le-a pregătit cel mai important este acela al rugăciunii, pentru că nu uităm să-I mulţumim lui Dumnezeu”.

„Vă felicităm pentru momentul de astăzi şi ne rugăm ca Dumnezeu să primească această rugăciune pe care am înălţat-o în semn de mulţumire şi recunoştinţă faţă de El şi să-i binecuvinteze pe toţi cei prezenţi cu al său har şi cu a sa iubire de oameni”, a spus Preasfinţia Sa.

Momentul aniversar a început cu o ședință solemnă aniversară la sediul inspectoratului și cu o ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori la bustul Domnitorului Ghica, fondatorul instituției.

În 3 aprilie 1850, Domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica a aprobat Hotărârea Divanului Obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor in jandarmi”.

Prin această lege s-a oferit statut juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente