„Dumnezeu a pus degetul pe acest pământ” – IPS Ioan la așezarea pietrei de temelie pentru o nouă biserică

Mitropolitul Ioan al Banatului a subliniat că locul pe care se construiește noua biserică pentru filia Mănăstire – parohia timișeană Berecuța, era unul liber păstrat parcă pentru acest scop.

„Pe acest pământ pe care se construiște noua biserică nu a fost zidit nimic înainte. Dumnezeu, în preștiința Sa, și-a ales acest pământ curat, pentru ca aici să fie ridicată biserica, unde să-I fie slăvit numele. Dumnezeu a pus degetul pe acest pământ, pentru a-I fi templu, loc de închinare și casă de rugăciune”, a spus Înaltpreasfinția Sa la așezarea pietrei de temelie.

Mitropolitul Ioan a pus în temelia viitoarei biserici câteva pietre aduse din Muntele Sinai, unde prorocul Moise a primit Tablele Legii.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Construcția noii biserici din filia Mănăstirea a început în toamna anului 2019, fiind un proiect neo-bizantin realizat de arhitectul Sergiu Cosor, notează Mitropolia Banatului.

Până în prezent s-au realizat săpăturile, fundația și cota 0. În acest moment construcția se ridică la cota 1 m și s-au turnat stâlpii.

Foto credit: Mitropolia Banatului


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente