Dumnezeiasca Liturghie este spaţiu, loc şi timp de vindecare – Mitropolitul Teofan

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei a vorbit duminică despre importanţa şi misiunea unui lăcaş de cult.

El a explicat că „Biserica înainte de a fi orice altceva, adunare, loc în care se săvârşesc sfintele slujbe, este spital duhovnicesc”.

„În Biserică vorbim despre răni, tămăduire, despre Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, vorbim şi mărturisim despre medicamentul nemuririi: Sfânta şi Dumnezeiasca Împărtăşanie”.

Mitropolitul a amintit de perioada de încercare pe care o traversăm şi a apreciat că multe case ale creştinilor au devenit „locuri mai intense de rugăciune”.

„Avem încredinţarea că slava Dumnezeului celui Preaînalt s-a arătat în chip tainic şi trăit aievea de mulţi dintre credincioşii noştri la ceas de Psaltire, la ceas de îngenunchiere, la miez de noapte, casele multora devenind prelungiri ale Bisericii, prelungire ale Împărăţiei Cerurilor şi nădăjduim ca ele să rămână în continuare”.

Cu toate acestea, ierarhul a precizat: Este o mare diferenţă între a participa omul la Sfânta Liturghie să auzim sfânta slujbă şi participarea lui efectivă şi concretă la Dumnezeiasca Liturghie.

Este ca diferenţa dintre a privi o fotografie şi a te întâlni faţă către faţă cu cel pe care îl ai în fotografie.

De aceea, „Mare este nerăbdarea noastră să ne revedem în Biserică participând la Dumnezeiasca Liturghie şi împărtăşindu-ne cu Dumnezeiasca Împărtăşanie, cu Trupul şi Sângele Domnului”, a spus Părintele Mitropolit.

„Dumnezeiasca Liturghie este spaţiu, loc şi timp de vindecare, pentru că din Sfântul Altar şi în mod special prin Dumnezeiasca Împărtăşanie, izvor nespus, cascadă neîntreruptă de tămăduire cade peste noi şi peste lume”.

„Să ne ajute Dumnezeu ca toţi cât mai devreme să avem parte de această răcoare a Duhului Sfânt şi anume, Sfânta şi Dumnezeiasca Împărtăşanie”, s-a rugat Înaltpreasfinţia Sa.

Reamintim că accesul credincioşilor la sfintele slujbe a fost restricţionat de autorităţi până în 15 mai, urmare a epidemiei de Covid-19.

Foto credit: Captură Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente