Duminica Tuturor Sfinților în Mitropolia Basarabiei

Mitropolitul Petru al Basarabiei a slujit duminică în Paraclisul Mitropolitan, iar noii episcopi de Bălți, respectiv Basarabia de Sud au efectuat vizite pastorale: PS Antonie în satul Răzălăi, iar PS Veniamin în orașul Cahul.

”Sfinţii sunt făclii care luminează
calea spre Împărăţia cerurilor.

– Mitropolitul Basarabiei

În cuvântul rostit la Sfânta Liturghie, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a subliniat faptul că „sfinţii, pentru noi, creştinii, sunt modele de viaţă şi de mărturisire a dreptei credinţe”, dar și „mijlocitorii noştri la Tronul Ceresc”.

„Sfinţii au demonstrat că depunând multă osteneală prin ajutorul harului Duhului Sfânt, omul poate să se ridice la cele mai înalte trepte duhovniceşti, ajungând la vrednicia îngerească. Sfinţii sunt nişte făclii care luminează calea creştinilor spre Împărăţia cerurilor”, a adăugat Mitropolitul Petru.

Mitropolitul Basarabiei
Mitropolitul Petru al Basarabiei în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

”Sfinţii ne ajută dacă îi chemăm
cu credinţă în rugăciunile noastre.
– Episcopul de Bălți

La slujba oficiată de Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, în Răzălăi au fost prezenţi participanţii la Universitatea de Vară „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv”, organizată pentru al şaselea an consecutiv, la Sângerei, de Institutul Cultural Român.

Ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre Sfântul Iosif cel Milostiv, al cărui Acatist l-a citit pentru prima dată în fața sfintelor sale moaște. Totodată, Preasfinția Sa le-a amintit credincioșilor că „Sfinţii ne ajută dacă îi chemăm cu credinţă în rugăciunile noastre”.

La slujba Acatistului a fost prezent Acad. Valeriu Matei, directorul Institutul Cultural Român de la Chişinău.

Episcopul Antonie de Bălți în Biserica din Răzălăi.

„Sfinții au fost de multe ori
desconsiderați de oameni.
– Episcopul Basarabiei de Sud

În Duminica Tuturor Sfinților Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat prima Sfântă Liturghie în eparhia încredințată, la biserica „Sf. M. Mc. Pentelimon” din orașul Cahul.

În predica rostită, Preasfinția Sa a spus că „sfinții care L-au mărturisit pe Hristos, au fost de multe ori desconsiderați de oameni, însă și-au câștigat cunună veșnică în Ceruri”.

Episcopul Veniamin
Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud.

Ierarhul a vorbit și despre viața bine-plăcută a Sf. Împărați Constantin și Elena, a căror sărbătoare a fost duminică după calendarul iulian neîndreptat.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente