Duminica Slăbănogului în Parohia Potoc. Liturghia a fost oficiată de Episcopul Caransebeşului

În Duminica a 4-a după Paști, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Potoc, Protopopiatul Moldova Nouă.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit două troițe, a binecuvântat lucrările executate la exteriorul bisericii parohiale cu hramul „Înălțarea Domnului” şi a oficiat Sfânta Liturghie, informează Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului.

La slujba din 7 mai 2017 au participat autorități locale, precum și un număr mare de credincioși. În semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară, dar și administrativ-gospodărească, părintele paroh Iosif Aldescu a fost hirotesit iconom, iar ctitorii și binefăcătorii au primit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

Totodată, a fost sfințită și casa parohială care a suferit ample lucrări de renovare și înfrumusețare.


Satul Potoc este atestat documentar în 1367 și a avut o biserică încă din secolul al 18-lea care a fost dărâmată în 1874-1975 și reclădită între 1904-1906.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Satul românesc omagiat la Patriarhie

Satul românesc este omagiat zilele acestea la Catedrala Patriarhală prin veşmintele folosite în cultul divin public. Începând cu această duminică până joia viitoare slujitorii Catedralei Patriarhale vor purta la slujbe un set de veşminte cu…