Duminica Sfinților Români. IPS Calinic: Fiecare persoană este chemată la sfințenie

Parohia Sfânta Muceniță Filoteia din Pitești a sărbătorit în Duminica Sfinților Români douăzeci de ani de la punerea pietrei de temelie. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. În cadrul momentului aniversar au fost aduse mulțumiri celor care s-au implicat în toate etapele de construcție.

În cuvântul rostit în data de 18 iunie 2017, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a evidențiat legătura care există între biserică – altarul de jertfă a lui Dumnezeu și credincioșii evlavioși – temple ale Duhului Sfânt, amintind totodată că fiecare persoană este chemată la sfințenie, notează site-ul oficial al Eparhiei.


Piatra de temelie a parohiei Sfânta Muceniță Filoteia din municipiul Pitești a fost pusă în anul 1995. Construcția a fost posibilă datorită implicării credincioșilor din cartierul Războieni îndrumați de preotul paroh Gheorghe Adrian.

În perioada 2010-2015 a fost executată pictura în frescă de pictorul argeșean Ion Popescu și a fost realizată o catapeteasmă din lemn, opera sculptorului Gheorghe Ursu din localitatea Cracăul Negru.

Comentarii Facebook


Știri recente