Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca la Catedrala Patriarhală

La Catedrala Patriarhală din București, Sfânta Liturghie a fost oficiată astăzi, 6 aprilie 2014, în Duminica a V-a din Postul Mare, numită și a Cuvioasei Maria Egipteanca, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a vorbit despre înțelesurile duhovnicești ale Pericopelor Evanghelice citite astăzi în cadrul Sfintei Liturghii: „Am ascultat astăzi două fragmente din Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cel dintâi se referă la cea de-a treia vestire a patimilor, morții și Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos care este Evanghelia Duminicii a cincea. Cel de-al doilea fragment Evanghelic face referire la întâlnirea dintre Domnul nostru Iisus Hristos și femeia păcătoasă din casa lui Simon fariseul, când aceasta printr-o pocăință sinceră a dobândit iertarea și dezlegarea păcatelor ei, întrucât în această duminică se face și pomenirea Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca”.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul de copii și tineret Symbol al Patriarhiei Române, dirijat de arhidiaconul Jean Lupu.

Comentarii Facebook


Știri recente