Duminica Sfintei Cruci | Liturghie şi filantropie în Eparhia Dunării de Jos. Bolnavii internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi au fost vizitaţi de preoţi

Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţii slujitori, membrii organismelor parohiale şi tineri voluntari, a organizat în Duminica Sfintei Cruci ample manifestări pastorale şi social-filantropice în cadrul unor instituţii sociale ca spitale, aziluri de bătrani, cămine de copii, penitenciare.

Bolnavii internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Galaţi au primit vizita preoţilor, membrilor organismelor parohiale şi voluntarilor din cadrul parohiilor Sf.  Mina și Sf. Pantelimon din municipiu.

După oficierea Sfintei Liturghii în capela unității medicale, în cooperare cu membrii din conducerea spitalului, preoții și voluntarii implicați în această acțiune s-au deplasat către Secția de pediatrie, unde au vizitat copiii bolnavi, după care au mers către Secția medicală a spitalui în care sunt internați adulții bolnavi.

Toți au fost încurajaţi şi binecuvântaţi să-şi poarte crucea suferinţei şi au primit pachete cu îmbrăcăminte, alimente neperisabile, rechizite, dulciuri, iconiţe.

La Brăila, cele 190 de persoane din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Sfinții Apostoli Petru și Pavel au primit din partea parohiilor  Sf. Ap. Andrei, Buna Vestire și Sf. M. Mc. Gheorghe din municipiul, pachete cu alimente neperisabile, obiecte de igienă personală şi iconiţe.

În același timp, potrivit calendarului activităților planificate la nivelul Protoieriei Brăila, în Duminica Sfintei Cruci, s-au desfășurat activități social-filantropice și la alte centre sociale din municipiul și județul Brăila, cu implicarea mai multor parohii desemnate.

IPS Casian a participat în Catedrala Arhiepiscopală la  procesiunea cu racla ce adăposteşte o părticică din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul eparhiei, procesiune ce a fost urmată de rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare și de Sfânta Liturghie.

Toți credincioşii prezenți la Sfânta Liturghie oficiată de Chiriarhul Dunării de Jos au avut posibilitatea de a cinsti lemnul de viaţă făcător al Sfintei Cruci.

În timpul slujbei, teologul Petru Herescu a fost hirotonit diacon.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente